Waar ik eerder al een aantal cursussen en mijn opleiding fotografie heb afgerond, begon ik dit jaar aan een natuurlijk licht avontuur.
Alles wat ik geleerd had werd in de war geschopt door Willie en haar team. Begin dit jaar werd ik ziek dus man man wat was dit een heerlijke en intense afleiding!

Alle vlakken kwamen aan bod en wat ik vooral erg fijn vond, mijn eigen stijl is gevonden. Wat vind ik zelf leuk om te fotograferen? Wat wil ik mijn klanten meegeven tijdens een shoot? Op al deze vragen en meer heb ik antwoord. Waar ik verliefd op ben is verbinding tussen mensen. Dat er wat gebeurd, en dat er een emotie te zien is. Ik wil het vangen met mijn camera. We kregen verschillende opdrachten waar ik soms ploeterde en waar ik gek genoeg, ook enorm van heb genoten. De opdrachten liepen uiteen van een fotorolletje waarbij je niet mocht kijken op je scherm, en niks mocht wissen (ja, dan leer je de instellingen wel snel te vinden), en een schilderij van een grootmeester op eigen wijze na te bootsen in een foto, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Mijn mentoren hebben mij fijn geholpen en vaak dat zetje gegeven om net dat stapje extra te geven.
Toen mijn mentor mij vroeg om haar gezin te fotograferen was ik dan ook zeer vereerd! (zie deze blog)

Met mijn eindopdracht wilde ik mijzelf een uitdaging geven. Aangezien ik vaak 2 of meerdere personen voor de camera heb gezet, want ja dat is zo lekker om de verbinding en de emotie te laten ontstaan. Ik wilde kijken of ik dit ook met 1 persoon voor elkaar kreeg.
Ik heb dan ook meerdere fotosessies ingepland, had mijn titel Zomergeluk gevonden en schieten maar. Toen ik deze dame vroeg of zij haar zomergeluk kon vertellen, toen wist ik dat het raak was na haar oprechte grinnik die ik kreeg toen ze vertelde dat ze vooral wilde dansen met haar vriendinnetjes uit de buurt en dat haar vader, met zijn vriendin, samen met haar heel gelukkig gaan worden. Smelt. Dat is nog eens zomergeluk! En dan hebben we het nog niet eens gehad over het zachte warme licht wat precies op haar neer strijkt.

Gisteravond heb ik mijn diploma uitgereikt gekregen met onwijs fijne feedback. Mijn foto is als eerste op de video te zien! (video volgt)Hoe gaaf!
Alle foto’s die zijn ingeleverd zijn heel verschillend, en past bij ieder z’n stijl. Nadat ieder zijn papier in handen had, hebben we heerlijk geluisterd naar de muziek die de band aan het spelen was en is ook Willie nog even op het podium geweest. Met een heerlijke vibe ben ik weer terug naar huis gekeerd.

Jammer dat de opleiding voorbij is en ik zal de opdrachten missen en de skype gesprekken met mijn mentor.
Ik wil lieve Willie en haar top team bedanken! De passie hoe jullie het overbrengen is zo voelbaar en aanstekelijk!
En Martine, ik denk dat ik je weer ga skypen binnenkort, vooral als ik mijzelf weer zo afkraak 😉

 

…Want door het gebruik van de negative space, de subtiele lijnen op de achtergrond en de grijs/blauwe kleur hiervan, spat je vrolijke model van het scherm af. De combinatie van het roze van haar shirt en de gouden tinten in haar haren, zorgen ervoor dat alle aandacht bij haar blijft. En de emotie? Wow! Dit is puur! Dit is Jessica! En dit is een foto hoe elke ouder zijn of haar kind op de foto vereeuwigd wilt hebben! Dit is niet alleen zomergeluk, maar geluk van elk seizoen!

Willie Kers