Bij mij is er altijd gezonde spanning voor een fotoshoot. Dit zorgt vaak voor focus en vooral voor ontspanningsoefeningen voordat ik begin. Nu had mijn mentor, van de fotografie opleiding die ik volg, mij gevraagd om haar met haar gezin te fotograferen. Tja, dan loopt de spanning wat hoger op dan normaal. Ik vond het een eer dat ze mij heeft gevraagd om dit te doen!

De familie wilde deze shoot tijdens de golden hour maken. Dit is het uurtje voordat de zon onder gaat. Als fotograaf weet je dat dit prachtig licht op kan leveren. Ik had dit nog maar weinig gedaan. Ook omdat ik vaak merk dat families niet zo lang op willen blijven ivm de kinderen. Sofie en Lynn, de dochters van Gerwin en Martine zijn inmiddels al 6 en 7 jaar. En het was tevens vakantie. Dus we gingen ervoor.

Na het voorstellen van ook Japie die ik altijd meeneem naar een familie shoot, hadden de dames besloten te willen beginnen. Japie kwam met wat opdrachtjes, maar deze dochters kwamen zelf ook met briljant leuke dingen! Het enthousiasme werd steeds meer. En papa en mama deden leuk mee, en zaten vooral te genieten van Sofie en Lynn. Ook de tekeningen en lieve woorden werden uitgewisseld aan elkaar. Dit had ik hen bij de voorbereiding meegegeven.

Nu alle opdrachten waren uitgevoerd riep Lynn wel dat het tijd was om te gaan zodat ze het ijsje konden gaan halen wat papa had beloofd. Met een laatste groepsknuffel en een high five liepen we naar de auto. Nogmaals bedankt Sofie en Lynn, Japie heeft er uitstekende assistentes bij!

Wat ontzettend tof dat je zo snel de foto’s hebt gestuurd. We zijn er super blij mee. Heel erg bedankt voor de mooie herinneringen. Gerwin zit in het buitenland tot volgend weekend. Ik zal hem de link ook even doorsturen. Kan hij ook genieten van zijn gezin op afstand.

Martine