De meest uitgebreide workshop die ik ooit heb gehad heb ik gevolgd. Een workshop trouwfotografie van Chantal Fijnenberg. En ik kan je zeggen de naam dekt de lading niet.
Het is altijd leuk om meer te leren. Vooral rondom fotografie. Andere fotografen ontmoeten, met je passie bezig zijn, een bepaald onderwerp toelichten. Deze dag was nog beter dan dat ik in mijn hoofd had. Nu weet ik dat ik kan overdrijven maar er is niks gelogen. Ik heb nu zelf al een aantal bruiloften gefotografeerd en ik had het gevoel dat ik mij kon verbeteren. Vooral in mijn workflow. Er komt nu eenmaal veel kijken voor, tijdens en na een bruiloft als fotograaf.

We begonnen de ochtend met een heerlijke kleine groep in het huis van Chantal. Heerlijke sfeer en Chantal ging na de thee direct los.
Van alles is aanbod gekomen en door de kleine groep werd er direct ingegaan op de vragen.
Chantal had geen geheimen en we gingen dus langs alle onderwerpen. Workflow, jaarplanningen, doelstellingen, foto’s, emails, facturen, website, allemaal met het achterhoofd om dit zo zorgvuldig en in korte tijd te doen. Alles voor, tijdens en na fotoreportages kwam aanbod.

Na ontzettend veel inhoud gingen we laat in de middag ook kijken hoe Chantal een shoot aanpakt. Aangezien het koud was en het regende gingen we naar de parkeergarage van note bene de IKEA. Ja er was prachtig licht aanwezig. Denise en Andrew trotseerde de koud voor ons.
Het is altijd fijn om te zien hoe snel een andere fotograaf kijkt, wat ze doet met het licht. En we mochten zelf ook nog even kort los op het leuke koppel.
Na een klein uurtje gingen we weer terug om nog een paar onderwerpen aan te snijden en om te kijken of er nog vragen zijn.

Ik ben na de workshop direct aan de slag gegaan. Ik heb nog lang niet alle punten uitgewerkt maar ik werk nu al sneller en beter dan dat ik daarvoor deed. En dit is vooral tijd die ik kan stoppen in een toffe reportage. Het leuke is dat ik ook op privé vlak en met mijn andere werk als massage therapeut een aantal punten heb doorgevoerd. Dus dit was voor mij het hele plaatje. Van kop tot staart. En of het nu om bruiloften, families, of in mijn geval massages gaat, ik kan het overal toepassen.

Chantal, dank je wel voor een heerlijke passievolle dag. Ik sta nog na te stuiteren! Ook wil ik Andrew en Denise bedanken. Hieronder een aantal foto’s die ik heb genomen.

Superleuk dat je bij de workshop trouwfotografie was!

Chantal

Benieuwd naar mijn trouwreportages? Klik hier en lees verder.