Wat een herinneringen kwamen er boven. Bruid Jetteke en ik waren zo’n 6 jaar geleden beide ceremoniemeesters bij haar broer Jelle en vriendin Linda. Wat een lol hebben we toen gehad. Maar nu was ze zelf aan de beurt! Jetteke is heel liefdevol gevraagd door haar Wouter. Ik vond het tof dat ze daarna de vraag aan mij had gesteld. Daar zei ik volmondig ja op 😉 Het was duidelijk dat Jetteke en Wouter er over na hebben gedacht hoe ze hun dag wilde vorm geven. Van te voren hebben we met de lieve kinderen erbij ook foto’s gemaakt zodat deze op de uitnodiging gebruikt konden worden.

De dag begon lekker vroeg. Jetteke was zelf nog eerder wakker en was naar haar ouders gegaan om zich klaar te maken. Ze zat al vrolijk bij de kapper te stuiteren toen ik binnen kwam. Moeders die voor haar dochter de bruid een boterham met hagelslag klaar maakte en vaders die de ballonnen aan het opblazen was voor de versiering thuis. De ouders die al zoons hebben zien trouwen, maar nu was de jongste dochter aan de beurt. Nadat bruid Jetteke mooi was gemaakt kwamen haar dochters alles bekijken. Ondertussen kwamen er vriendinnen aan en ik ging even spieken bij bruidegom Wouter. Hij deed enthousiast de deur open in z’n onderbroek omdat hij speciaal wachtte op mij om zich aan te kleden. Hoe fijn is mijn werk haha 😉 Samen met zijn moeder was hij zich rustig aan het voorbereiden. Het rode busje was ook al onderweg dus tijd voor mij om weer terug te gaan naar de bruid en de bruidsmeisjes.

Het moment dat er wordt aangebeld is altijd even stressen. ‘Oh, hij moet nog even wachten hoor’. En daar sta je dan voor de deur. Inmiddels waren zijn dochters alvast naar papa gelopen in hun prachtige jurkjes. De tijd was rijp om elkaar te zien en beide hadden wat vochtige oogjes. Nadat er nog bewondert werd door de buren en werd gevraagd of de jurk niet bekend voor kwam omdat de bruid per ongeluk een plaatje van de jurk al had doorgestuurd naar de bruidegom, werd het tijd om op pad te gaan voor foto’s. Ze deden dit samen zodat hun heerlijke dochters nog even konden rusten. Ook dit hadden we van te voren doorgenomen. Vriendin Rachel ging mee om de jurk goed te leggen en nam een dekentje mee voor als het te koud was. Maar oooh wat speelde het weer heerlijk mee.

De begraafplaats waar hun zoontje Sven begraven is was ons eerste bezoek. Een prachtig cadeau van de vriendinnen werd achter gelaten op het grafje. Iedereen die niet meer fysiek hier is zit duidelijk in hun harten.
Een laantje bomen, het stoere van een parkeergarage, we hebben verschillende manieren en plekken gekozen. Tijd om de girls op te halen thuis en nog even met z’n vieren op de foto te gaan. Aangezien de jongste dochter geen zin had in die nette schoentjes kwamen er laarsjes onder de jurk. Bij een parkje vlakbij de locatie werd er blij gezwaaid met stokjes, bellen geblazen, daarna gingen we naar de locatie om het ja woord te horen.
In een warm bad van familie en vrienden werd ‘ja’ en de eigen beloftes aangehoord. Daarna werd er nog even stil gestaan bij iedereen die er niet letterlijk bij kon zijn door middel van ballonnen wat werd afgesloten met felicitaties en cupcakes. De familie deed er allemaal een stapje bij om ook de groepsfoto’s erop te zetten.

Liefdevolle en lachwekkende filmpjes en eten volgde. De kids kwamen daarna op de dansvloer voor de kinderdisco en uiteraard deden ook veel ouders alvast mee om warm te draaien voor de avond. Langzaam werden de kinderen opgehaald en dat vond niet elk kind even leuk.
Het avondfeest kon los. Bij de openingsdans waren zelfs moeder van de bruidegom en vader van de bruid betrokken. Na deze medley van uitbundige bewegingen en muziek was het bruidspaar alleen nog maar op de dansvloer te bekennen. Van de langste limbo, de polonaise en soms een harde beat. Dat deze groep mensen konden feesten werd al snel duidelijk. De DJ zweepte iedereen op en ze feesten nog lang en gelukkig.

Wouter en Jetteke, de heerlijke warme en liefdevolle dag waar jullie naar uit keken. En nu….gelukkig hebben we de foto’s nog. Jullie hebben laten zien dat liefde het allerbelangrijkste is in wat jullie doen. Prachtige en hechte vriendschappen en familiebanden die tof zijn om te voelen en te ervaren. Ik wens jullie en je gezin veel potjes Jenga en alle liefde toe!

Deze bruiloft is mede mogelijke gemaakt door;
Trouwlocatie Kloosterhoeve
Kapper & visagist Amanda van Dijk
DJ Arjan van Midden  

 

Wauw Jes, wat gaaf! Prachtig! Van alles wat te zien! Wat heerlijk om de dag nog een keer te beleven. Wouter is net zo enthousiast als ik!! Zo helemaal onze sfeer…

Jetteke

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!