In het kader, je bent nooit uitgeleerd, zocht ik een leuke informatieve workshop rondom baby’s. En de meeste die mij kennen weten dat ik een ‘baby crush’ heb. Hoe leuk om dit te combineren met foto’s. Jaren geleden heb ik ooit baby’s ingepakt en in mandje gezet (ja, daar moet je van houden). Uiteraard zocht ik nu iets wat meer bij mij en mijn fotografie stijl past, dus zo ontspannen en puur mogelijk.

Ik volg Marjolijn de Graaf al een tijdje en zag voornamelijk haar mooie werk rondom geboortefotografie langs komen. Totdat mijn oog viel op een workshop newborn lifestyle fotografie. En ik dacht, dat ga ik ervaren.

Op een maandag ging ik op pad naar Tienhoven. Alleen de locatie langs het water, met de zon die naar binnen scheen op de flexplek beloofde al veel goeds.
De ochtend begon met kennismaken en theorie. Alles werd aangehaald; van de workflow, waar dien je op te letten, licht (zoals altijd bij fotografie), ouders en communicatie en natuurlijk alles over de baby zelf. Met mijn achtergrond als (baby)masseur was er ook heel fijn wat herhaling.
Na de lunch die we heerlijk in het zonnetje buiten hebben genuttigd gingen we op naar de praktijk.

In de praktijk ben ik in mijn element. Soms is het even wachten op de andere fotografen maar dit weet je van te voren als je een workshop volgt. Iedereen is ruim aan bod gekomen om baby Julie te fotograferen. Lekker in haar eigen huis, dus we hebben haar kamertje ook meegenomen in het geheel. Uiteraard hebben we de ouders ook op de foto gezet, kortom verschillende samenstellingen.

Wat vond ik het heerlijk om te doen! Dit smaakt naar meer en dan neem ik de tips en tops van Marjolijn mee om nog beter werk af te leveren.

Wil je meer werk en baby’s zien? Klik dan door naar mijn portfolio.

Warme groet, Jessica

Wat mij vooral opvalt is dat je een waardevolle serie gemaakt hebt, waar de ouders heel blij mee gaan zijn. Tip, bekijk de serie als een geheel die qua kleur op elkaar is afgestemd. Verder zit je qua compositie en beeldvulling mooi.

Marjolijn